Een Prima printje is een inkjet print en heeft een matte uitstraling.
Een Prima printje is dus geen grote glimmende print, maar meer een bescheiden afdruk, met een natuurlijke uitstraling.

En die natuurlijke uitstraling past ‘m goed, want de Prima printjes maken wij op een Riso T2 inkjet printer, en dat is de meest milieuvriendelijke productieprinter die bestaat. De printer gebruikt 96% minder stroom dan printers met vergelijkbare productiecapaciteit en de inkt wordt gemaakt van het restproduct van de rijstteelt. Ze persen uit de blaadjes en takjes een olie die vervolgens als basis van uw printje dient. Dit heeft allerlei voordelen, nog naast het feit dat het een plantaardig product is. De inkt is daardoor namelijk instant droog, waardoor de machine veel kleiner is dan vergelijkbare machines en, ondanks zijn kleine formaat, met 320 A4 afdrukken per minuut supersnel is. Ook zijn onze Prima printjes in tegenstelling tot andere inkjetprints watervast, en leveren daardoor geen problemen op bij de papierrecycling.
Eigenlijk zijn Prima printjes dus fantastisch, maar ja, dat klinkt lang niet zo lekker.

Een Prima print kan alleen maar op een ongestreken papiersoort, zeg maar hetzelfde soort papier dat er in je printer thuis zit. Dit kan in gewicht van 80 grams (standaard papier) tot 200 grams (2,5x zo dik als standaard papier).

Prima printjes zijn ook echt super goedkoop. Je betaalt namelijk maar 2 cent voor een Prima printje. Twee cent voor een enkelzijdige A3 afdruk. Waarschijnlijk heb je geen A3 nodig, maar bijvoorbeeld A4, daar kunnen we er dus 2 van op 1 vel zetten, waardoor jij per A4 dus nog maar 1 cent betaalt.

Natuurlijk, er komen nog wat papier- en verwerkingskosten bij. Deze zijn afhankelijk van wat je met je printjes wilt. Hoeft het alleen maar gesneden en opgestuurd, of moeten we er een blocnote, brochure, boekjes of misschien een geniet setje van maken? Misschien wil je je printjes wel in een wire-o of in een ringband gestoken. Mogelijkheden ten over, dat is het Prachtige van papier.

Weten wat je printproductie in totaal gaat kosten?
Vraag hier een Prima prijsje aan.

MENU